שוקולד מריר טוב לשיניים | פרופ' איתן מיזיריצקי
לקביעת תור
לייעוץ
עוד היום
להתייעצות
בוואטסאפ
כפתור ווטסאפ
כפתור ווטסאפ
מלא/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם

    ראשי  /  מידע מקצועי  /  שוקולד מריר טוב לשיניים

    שוקולד מריר טוב לשיניים

    כנראה שלא נפתיע אתכם אם נאמר שקינוחים מתוקים עלולים להרוס את השיניים. פרט לכך שהם ישלשו את מספר הקלוריות היומיות שלכם, כל אותן עוגות, פשטידות מתוקות וגלידות פאדג' חמות, מהן אתם נהנים לאחר ארוחת הערב, לא ממש מועילות גם לבריאות השיניים.

    מאכלים שמכילים יותר מדי סוכר הורסים במהירות את השיניים. אבל שוקולד, אם כי לא כל שוקולד, יכול למנוע עששת.

    פולי הקקאו מכילים דברים טובים, לאו דווקא השוקולד עצמו, לכן, ככל שמשתמשים בחומרים שקרובים לפול הקקאו עצמו, כן ייטב.

    לחומרים שמכילים פולי הקקאו – טאנינים, פוליפנולים, פלבנואידים – יש יתרונות לפה ולשיניים.

    טאנינים, הם אלה שמעניקים לשוקולד המריר את טעמו והם האחראים לפיגמנטים הכהים. הטאנינים מסייעים למניעת עששת על ידי כך שהם מעכבים את הידבקות החיידקים לשיניים שלכם.
    פוליפנולים מגבילים את ההשפעה של החיידקים. כלומר, הם פועלים כדי לנטרל את המיקרואורגניזמים שגורמים לריח רע מהפה, הם מונעים זיהומים בחניכיים ונלחמים בעששת.
    פלבונואידים, בין היתר, מאטים את העששת.
    מתוך שלושת סוגי השוקולד – מריר, חלב ולבן – השוקולד המריר הוא הפחות מעובד והקרוב ביותר לפולי הקקאו, מה שהופך אותו לאופציה הבריאה ביותר מבין שלושת סוגי השוקולד.

    שוקולד טוב לבריאות אמור להכין בסביבות 70% קקאו. שוקולד מריר מכיל גם פחות סוכר מהאחרים, כך שהוא טוב לא רק לשיניים אלא גם לשמירה על משקל הגוף.

    איך מזיקים הסוכרים לשיניים?

    יש בפה מינים שונים של חיידקים שמשגשגים כשהם ניזונים מסוכר. כאשר אתם לועסים מזון מתוק, החיידקים נצמדים לשיניים, יוצרים פלאק וממירים סוכרים תזונתיים לחומצה שמאכלת את אמייל השן. אם לא תנקו את השיניים כראוי, במיוחד לאחר שנהניתם מפרוסת פאי תפוחים לאחר ארוחת הערב, הפלאק יתקשה ויהפוך לאבנית, ובכך יגדיל באופן משמעותי את הסיכון לעששת ולמחלות שיניים אחרות.

    יתרונות השוקולד המריר לשיניים

    כאמור, הפה של כולנו מכיל חיידקים שמייצרים חומצה שמאכלת את האמייל של השיניים. אבל, נוגדי החמצון בשוקולד המריר מונעים את ההפיכה של חיידקים אלה לחומצות מזיקות. במקרה זה נוגדי החמצון מתפקדים כסוג של תרכובת אנטי בקטריאלית. זאת ועוד, הקקאו בשוקולד המריר שמכסה את השיניים, מונע את הידבקות הפלאק לשיניים.

    כיוון שבשוקולד יש מספר עצום של נוגדי חמצון (בערך פי 4 יותר מתה ירוק), הוא לא רק מעכב את ייצור הפלאק, אלא גם מפחית דלקות בגוף ופועל למניעת מחלות חניכיים, תסמין שמתבטא בחניכיים אדומות ונפוחות.

    החיידקים שקשורים למחלות חניכיים עלולים לחדור למחזור הדם ולגרום למחלות לב ולבעיות בכלי הדם. לכן, צריכת שוקולד מריר מעת לעת מועילה גם לבריאות הלב.

    עם זאת, חשוב לזכור שהערך הבריאותי של קוביית שוקולד מריר אינו זהה לזה של צלחת ירקות. אמנם, יש לשוקולד המריר מספר יתרונות בריאותיים, אבל כמו כל ממתק, גם אותו צריך לצרוך במתינות. זכרו שיש בו כמויות גדולות של סוכר ושומן והוא אינו דל קלוריות.

    לפרטים וקביעת תור במרפאת המומחים של פרופ' מיזיריצקי צרו קשר באתר או התקשרו לטלפון 03-6449139 ונשמח לעמוד לרשותכם.

    פרופ' איתן מיזיריצקי

    פרופ' איתן מיזיריצקי

    פרופסור חבר בבית הספר לרפואת שיניים, אוניברסיטת תל אביב
    יושב ראש לשעבר, האיגוד הישראלי לשיקום הפה
    חבר הנהלת האיגוד האירופאי לשיקום פה
    חבר הנהלת האיגוד הבינלאומי לרפואת שיניים דיגיטלית
    מרצה בארץ ובעולם בתחומי שיקום, שתלים דנטליים ורפואת שיניים דיגיטלית
    פרסם מעל מאה מחקרים מדעיים בעיתונות המקצועית הבינלאומית

    מלאו את הפרטים מטה ונחזור אליכם בהקדם

      • מומחי רפואת השיניים המובילים
      • הציוד המקיף והמתקדם בישראל
      • 25 שנות נסיון בהשתלת שיניים
      • תכנית טיפולים בהתאמה אישית
      החזירו לעצמכם את החיוך!
      דילוג לתוכן